• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 12:43 GMT +2, 2018. február 19.

Biztos, hogy magyarul is lehet nézni az olimpiát Erdélyben


HIRDETÉSA 2015-ben indított M4 Sport történetében a phjongcshángi téli olimpia lesz az első olyan világesemény, amelynek közvetítési jogait a teljes Kárpát-medencére megszerezte a csatorna. Legalábbis a kábeles előfizetés jogait biztosan - tájékoztatta a MTVA sajtóosztálya a Transindexet. Ez azt jelenti, hogy biztosan követhetik magyarul az olimpia eseményeit azok, akiknek a romániai kábelszolgáltatójának a csomagjában benne van az M4 Sport. A közleményük nem tér ki az online közvetítési jogokra, de jelenleg elérhető az M4 Sport adása online a mediaklikk.hu oldalon. Az MTVA ugyanakkor azt is közölte, hogy az m4sport.hu oldalán és az M4Sport applikációban további három, a téli olimpiának szentelt csatornát követhetnek a nézők.A Szocsiban lesiklásban hetedik alpesi síző, Miklós Edit, valamint a korábban világkupa-versenyt nyerő snowboardos, Gyarmati Panka is hiányozni fog Phjongcshangból sérülés miatt, de mindketten csatlakoznak az M4 Sport stábjához, és szakértőként, szakkommentátorként segítik a közvetítést. Rajtuk kívül szintén a szakértői csapatot erősíti a korábbi rövidpályás gyorskorcsolyázó Lajtos Szandra és Darázs Péter, valamint a bobos Gyulai Márton. Ők valamennyien korábbi olimpikonok.


Az M4 Sport műsorvezetői Petrovics-Mérei Andrea, Berkesi Judit és Kovács KOKO István lesznek, a helyszíni riportokat Molnár Mátyás, Farkas Márton készíti, míg a különböző sportágak kommentátorai a következők: Hajdú B. István (biatlon), Szujó Zoltán (bob, szánkó, szkeleton), Knézy Jenő (jégkorong, síugrás), Vásárhelyi Tamás (rövidpályás gyorskorcsolya, műkorcsolya, síugrás, jégkorong, snowboard), Szőke Viktória (műkorcsolya), Bartha Zoltán (jégkorong), Szekeres Péter (curling, gyorskorcsolya), Ujvári Máté (snowboard, szabadstílusú sí) és Székely Dávid (alpesi sí, sífutás, északi összetett, biatlon).

Korábban többször volt téma, hogy nem lehet Erdélyben magyarul nézni a sportközvetítéseket, főleg a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság alatt, a magyar csapat emlékezetes jó szereplésekor volt nagyobb felháborodás, hogy nem nézhetik az erdélyiek magyarul az M4 Sport közvetéseit, mert azt geoblokkolják. Az ügyben egyszer még Orbán Viktor is megszólalt Tusványoson. Tavaly az MTVA vezérigazgatója, Vaszily Miklós úgy nyilatkozott, hogy a jövőben biztosítják a sportesemények határon túli sugárzását. (hírszerk.)HIRDETÉSFigyelem! Megjegyzése csak moderálás után jelenik meg.

  Név

  E-mail (nem publikus)


Max. 1000 leütés

SZAVAZÓGÉP

Mit nem hagynál ki idén nyáron?

A fesztiválokra gyúrok: minél több, annál jobb 16
Néhány jó könyvet biztosan ki fogok olvasni 86
Sportolás ezerrel 28
A hegyekben a helyem minden nyáron 284
Imádom a tengert, még szép, hogy oda megyek 90
Valamilyen egzotikus helyszín felfedezését 16
Mindegy hova, csak jó messze legyen 36
Elhívom végre moziba... 17
Mindent kihagyok: dolgoznom/tanulnom kell 110
A nyár mondjon le! 202

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS