• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 15:06 GMT +2, 2017. december 6.

Erdély 7 csodája: elindult a kétnyelvű honlap, interaktív térképpel


HIRDETÉSElindult az erdely7csodaja.ro weboldal, amelyen két nyelven elérhető minden „csoda”, amely szerepelt a májusban, a Transindexen indított szavazáson, és amelyre felkerülnek a további csodák, amelyeket a szavazók ajánlottak a kampány idején.Az új honlap a többnyelvűségen túl, további kiegészítőket kapott, így megújult a dizájn, létrejött egy értékelési rendszer, amely segítségével a látogatók jelezhetik azt, hogy az adott „csoda” milyen állapotban van, mennyire megközelíthető, mennyire tiszta, mennyire jelentős számukra. Ezekhez az értékelésekhez három jelentős szervezet adta a nevét: a WWF, a Kallós Zoltán Alapítvány és a Transylvania Trust.

Egy interaktív térképpel is bővült a honlap, amelyre felkerültek a „csodák”, és amelyen a felhasználó bejelölheti, hogy járt már ott és meg is oszthatja, hogy másokat is a csoda felkeresésére ösztönözzön. Az új, konfigurálható és megosztható felhasználói felület is segíti a felhasználói élményt.

2017. május hónap során kiválasztottunk 34-ből hét erdélyi csodát – helyszínt, hagyományt, műemléket, épületet. De a hangsúly nem is a 7 kiválasztotton van, hanem a jelölteken: azok népszerűsítésén, bemutatásán.
A cél nem egy verseny kiélezése volt, hanem az értékek érdek nélküli bemutatása, minőségi környezetet és felületet biztosítani arra, hogy akár az itt lakók, akár az idelátogatók hiteles képet kapjanak azokról a szépségekről, amikről sok fáma szól, de amelyek mégsem kaphatnak helyet az országos imázsban.

Nyilván, Erdélynek nem csupán 7 vagy 34 csodája van, listánk, amelyet szakértők, szakmai szervezetek és a szavazók ajánlásai alapján állítottunk össze, elsősorban gondolatébresztő és folyamatosan bővül, amihez a ti segítségeteket is kérjük - áll a közleményben. A goTransylvania célja, hogy ezeket a csodákat megvilágítsa minél több ember számára, útmutatást adjon, segítsen tájékozódni és felhőtlenül élvezni az erdélyi ittlétet, sétát, látogatást, szórakozást. Ez a cél szülte az Erdély 7 csodája kezdeményezést is, amely által szeretnénk széles körben felhívni a figyelmet tájainkra, szokásainkra, művészetünkre, történelmünkre és épített örökségünkre.

A fent említett felületen túl szeretnénk, hogyha kialakulna egy közvetlen kommunikációs csatorna szakmai szervezetek, civilek, önkormányzatok és szakemberek között, azaz szeretnének egy felületet biztosítani a kommunikációra mindenkinek, akinek szándékában áll egy tisztább Erdély-kép kialakítása, bemutatása.

Nemsokára megjelenik a honlap román nyelvű változata is, ugyanakkor a jövőben szeretnének egy újabb kampányt hirdetni, és minél több erdélyi csodát bemutatni (közel 60 erdélyi érték már elő van készítve, melyeket első kampány során, szavazóink jelöltek). Ezért továbbra is kérik látogatóikat, hogy küldjenek olyan erdélyi értékeket, amelyek megítélésük szerint Erdély csodáinak számítanak. (goTransylvania közlemény)HIRDETÉSFigyelem! Megjegyzése csak moderálás után jelenik meg.

  Név

  E-mail (nem publikus)


Max. 1000 leütés

SZAVAZÓGÉP

Mit szólsz ahhoz, hogy már csak 12 jó évünk lehet hátra? (Lásd a legújabb IPCC-klímajelentést!)

Nagyon ideje lenne a kormányoknak megkongatni a vészharangot, és konkrét lépéseket tenni végre 122
Minden nap nyomaszt ez a probléma 9
Nem izgat a kérdés, mert úgysem fogom már megélni, mire bekövetkezik a katasztrófa 6
Én mindenesetre nekikezdek építeni egy űrhajót... 24
Próbálom, amennyire csak tőlem telik, nem szennyezni a környezetet 72
Hát, gyereket már lehet, hogy nem vállalnék 7
Akárcsak Trump, nem hiszek a globális felmelegedésben 30
Semmit, nem is akarok erre gondolni 4
Mit szólhatnék? Túl kicsi vagyok én ehhez 13
Nem értem a kérdést 9

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS