• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 11:32 GMT +2, 2017. december 6.

Állatkertet hoznak létre Kolozsváron


HIRDETÉSA Kolozsvári Agrártudományok és Állatorvosi Egyetem pályázatot nyújtott be az Észak-Nyugati Fejlesztési Ügynökséghez, amely pályázat alapján vadasparkot hoznának létre a Hója erdő mellett egy 36 hektáros területen, amely jelenleg 600 birkának ad otthont.

A tervek szerint ide egy olyan parkot építenének fel 35 hektáron amely a biológiai sokszínűséget tükrözné.

A parkot a néprajzi múzeum szomszédságában tervezik létrehozni és rengeteg állatnak adna otthont, többek között: bölényeknek, páváknak, hattyúknak, kacsáknak, teheneknek, lovaknak, de kígyóknak is.A projekt megvalósításához 7 millió euróra, 35 hektár területre és 23 épület felépítésére van szükség.

Kétségkívül a legnagyobb vállalkozás az az 1540 négyzetméter átmérőjű medence megépítése, amelynek az aljára egy üvegfallal ellátott alagutat építenének, a vízzel feltöltött medence pedig helyi és egzotikus halaknak adna otthont.

A parkban felépülne továbbá egy kilátótorony, egy apiterápiás és egy technikai üzem, valamint üvegházak. Ezeket a helyiséget pedig biogázzal fűtenék.

A projektet 98 százalékban EU-s forrásokból tervezik létrehozni. Az építkezés hozzávetőlegesen 36 hónapot vesz igénybe. A tervek szerint szerint 2020-ra már megnyitnák a park kapuit. (hírszerk)HIRDETÉSFigyelem! Megjegyzése csak moderálás után jelenik meg.

  Név

  E-mail (nem publikus)


Max. 1000 leütés

SZAVAZÓGÉP

Az örök kérdés: te mikor jelzel egy körforgalomban?

Folyamatosan 110
Csak amikor kihajtok 1146
Ha teljesen körbemegyek 6
Csak ha nem hajtok ki rögtön az első kijáraton 7
Csak ha sávot váltok 13
Amikor behajtok és amikor kihajtok 510
Csak amikor behajtok 6
Ahogy épp sikerül 42
Soha 56

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS