• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 09:57 GMT +2, 2017. október 10.

Box Populi: a négy legnépszerűbb!


HIRDETÉSÚjabb fordulón vagyunk túl a Box Populiban, azaz a versenyen, ahol azt próbáljuk felmérni, ki a valaha élt legnépszerűbb erdélyi magyar.

A verseny mostani szakaszában nyolcan voltak benne, művészek, tudósok és egy püspök is. Akárcsak az elmúlt fordulóban, igazán szoros verseny itt is csak egy esetben alakult ki, éspedig Arany János és Tamási Áron között, az utóbbi javára, aki 243 - 232 arányban múlta fölül a költőt.

A mostani szakaszban Arany János mellett Kőrösi Csoma Sándor, Bartók Béla és Bolyai János estek ki, úgyhogy a verseny erősen áttevődött a humántudományok területére: a győztes négyes pedig (abban a sorrendben, ahogyan a legtöbb szavazatot kapták): Márton Áron, Kós Károly, Benedek Elek és Tamási Áron.

Most egyhetes szünet következik, jövő hétfőn pedig Márton Áron Tamási Áronnal, Kós Károly pedig Benedek Elekkel fog összecsapni. Innen már nem is nagyon sejthető, ki juthat tovább: a mártír püspök, a székely humor irodalmi nagyágyúja, a transzilván polihisztor vagy a nagy mesélő. Egy hét múlva kiderül.HIRDETÉSFigyelem! Megjegyzése csak moderálás után jelenik meg.

  Név

  E-mail (nem publikus)


Max. 1000 leütés

SZAVAZÓGÉP

Mit nem hagynál ki idén nyáron?

A fesztiválokra gyúrok: minél több, annál jobb 2
Néhány jó könyvet biztosan ki fogok olvasni 10
Sportolás ezerrel 6
A hegyekben a helyem minden nyáron 25
Imádom a tengert, még szép, hogy oda megyek 11
Valamilyen egzotikus helyszín felfedezését 4
Mindegy hova, csak jó messze legyen 5
Elhívom végre moziba... 4
Mindent kihagyok: dolgoznom/tanulnom kell 23
A nyár mondjon le! 22

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS