• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 15:05 GMT +2, 2002. augusztus 6.

Geréb Marika
EMBERT MOBILJÁRÓL
Maroktelefonok kezdő megszállottaknak


Nem elég a zakó és a nyakkendő, a zokni és a haj színét összhangba hozni. Egy magára valamit is adó yuppi tudja, hogy a stílus teljességéhez a mobiltelefonja is pont olyan kell legyen, mint a lelke.


HIRDETÉS

Afrikai fa mobil

Azoknak, akik nemcsak a természetes anyagokat, hanem a hagyományokat is kedvelik. Eredeti bantu-néger import, kókuszdióval árusítják. Előnye, hogy a gonosz szellemek tartanak tőle, és pár maréknyi tábortűz-parázzsal is feltölthető. Nappal dobpereg, éjszakánként varázsimákat mond.


A klasszikus farmer,

a koptatott és indigó után immár mobil változatban is. Jéghideg Coca Colával az igazi. Hegyes orrú csizma és poros autósztráda illik hozzá. Benzinkutaknál tölthető fel, és csak stoppolás közben működik. A csörgése a country-kocsmák csapóajtójának hangjára emlékeztet.


A "tenyeremen hordozlak"- mobil

azoknak, akik a lágyabb formákat kedvelik. Csak igazi férfiaknak ajánlott. Porsche-autóban, ékszerüzletben magától feltöltődik, a férfiparfümtől villog a képernyője. Csergése kissé cicamicás.


Izom-gép,

a rajongók félrevezetésére. Szoláriumozott sztároknak ajánlott, de főleg azoknak, akik időnként kifejtik, hogy a látszat csal, ők valójában érzékeny, melegségre vágyó kisfiúk. Csillámporral működik, és csak két értelmeset képes csengeni, ezután a lényegre térne. Az okos nők semmi újat nem fedezhetnek fel benne.


Külvárosi vagány,

kemény nőknek és férfiaknak egyaránt. Brooklyn utcáin hangosabban reppel, mint máshol, de a pályaudvarok környékén se kutya. Előnye, hogy brake-dancelés közben se törik, és bírja a festékillatot.


"Városi dzsungel"

a posztmodern világot kedvelőknek. Nem cseng, amúgy se hallanád. Beszélgetésre a hangzavar miatt nem alkalmas, de jelzi, hol a lián, hogy felmászhass a szomszédhoz.


Szuper-telefon,

mindenki imádja. Csak ritkán látni, és a legszükségesebb esetekben. Például akkor, ha az út kellős közepén elfogyott a benzin, vagy akkor, ha kenyér is kellene a vacsorához. Ő maga tudja, mikor kell csengetnie. Öntöltődő, és nem vár semmiféle elismerést.


Röntgen-mobil

Hosszabb ideig tartó és intenzív használat esetén károsítja a szervezetet, viszont átláthatóvá teszi a legtitkoltabb szándékokat is. Bármilyen fényviszonyok között működik. Használóinak a gyártók a gyakori tejivást ajánlják.


Sport-mobil,

a focibajnokságot visszasíróknak. Meccsek idejére automatikusan kikapcsol. Goooól hanggal cseng, és mielőtt lemerülne, jelzi, hogy ő tulajdonképpen nem Zizu.


(A fényképeken a DesignBoom és a Takamaki cég fedőlap-pályázatára készült művek.)


  • Megosztás:
HIRDETÉS


SZAVAZÓGÉP

Milyen témákról olvasnál többet idén a Transindexen?

Belpolitikai helyzet 85
Magyarországi politika 21
Világpolitika 58
Környezetvédelem 46
Erdélyi helyi hírek, információk 411
Gazdaság 27
Életmód, pszichológia 43
Filmek, zene, könyvek, színház... - legyen több kultúra! 100
Sport 20
Valami könnyedebb, elegem van a közéletből! 33
Fogalmam sincs 12

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK


24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS