• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 13:35 GMT +2, 2002. június 27.

Gy.A., V.K.Z., K.A.
ASZFALTBETYÁR DIVAT
Ki a legmenőbb a Monostoron?


[Fotóriport] A Monostor Kolozsvár leghírhedtebb negyede. Itt már a lakótelepi élet szépségeit bemutató akciófilmet is forgattak, bár értesüléseink szerint késelés az elmúlt öt évben nem történt. Divatkatalógus helyett íme, néhány spontán monostori cucc.


HIRDETÉS

A Monostori negyed arról híres még, hogy ami a népesség-megoszlást illeti, határozott túlsúlyban élnek ezen a tájon a többségi nemzetiség tagjai -- és hogy itt készül a Transindex.

A monostori divatnak határozottan van néhány egyedi vonása, még ha nagyvonalakban megegyezik is más városrészek öltözködési stílusával. Ami bizonyos: az akármilyen márkájú mobiltelefon, és a kánikula a ruházat nagyon fontos kelléke. Íme a felhozatal!Mission Impossible márkájú monostori nyári cinuta.
A cowboy-kalapot valószínűleg Madonna hozta be ismét a divatba, és a trend idén nyáron a Monostort is elérte. Az örök párharcban az utóbbi években mintha inkább a nadrág kerekedett volna felül, de a szoknya is menő, főleg ha háromnegyedes és mintás. A szűk top viszont egyszerűen elengedhetetlen.
Az új pucértrend. A top kötözött szolárium-sonka technológiával készült. A militánsabbak a fehér, áttetsző rövidnadrág alá fekete, lila vagy tulipiros (tingli-) tanga bugyikát öltenek.
Maria és Rodica a Mission Impossible-sorozatból. A szabadtéri butikban ketten ötszázból fel tudtak öltözni.
A monostori lét elengedhetetlen kellékei: (olykor makkos) félcipő, fehér, lehetőleg frottírzokni, tekintet-élesítő baseball-sapka, autómagnó, mobiltelefon és sportos, laza műszálas cucc. Kiegészítőként enyhén barnult végű, előhegyezett fogpiszkálót ajánlunk.
Egy másik tipikusan monostorinak nevezhető viselet. A színes pólóhoz és bő tréningnadrághoz (eredeti piaci áru!) a nyári forróságban strandpapucs, hűvösebb időben sportcipő illik. Fontos kiegészítő a nylonzacskó és a Dacia gépkocsi.
Az idei nyár nagy újdonsága a fodros, húzott neo-rusztikus-romantikus pasztell. Blúzocska- és ruhácska-változatban kapható.
Mintás-mintás, azaz mintásmintás, két-három éve trenden kívüli anyagokból. A divatos, konzum-elegáns kistáska és a mini sem segít az összhatáson.
A pisztáciaszínű ferde-aljú, szűk amazon-szoknya merész felsővel és halvány-lila táskával tipikus felszerelése az öntudatos Cosmopolitan-előfizetőknek. A fekete holdtaposó szandál azonban már inkább divatjamúlt.
Monostori macsó-man suhanás közben, fülbevalóval, bicepszekkel, mobillal és mindennel, ami még ezzel jár.
Pokémon-generation. A fiatal nemzedék máris tudja, mi a divatos viselet, illetve viselkedés. Még a Chicago Bulls-réteg is fellelhető.
A nyolcvanas évek derekától változatlan neonaiv antitrend. Copf, mickey-mócos majó (bocs, de így hívják), pöttyös, loknis, régkimentemadivatból szoknya.
Négy éve kitartóan agonizáló nagymintás, hosszú kínai importruhák.
A bőszárú nadrág és lazább felső, vállon átvetett natúr-színű táska: értelmiségi hölgyeknek vagy az őket utánzóknak.
Rebellis kamaszlány military-lookban. A ruházat színe kötelezően szürke, méregzöld vagy kheki. Az élénkvörös hajszín csak fokozza a hatást.
Három példa arra, hogyan hívjuk fel magunkra a figyelmet, különösen a hölgyekét.
Magyar pár, nem volt nehéz kiszúrni: +rengeteg fokban fekete Metallica-pólót csak ők hordanak. A színes (csakis kizárólag) hosszú szoknya, a magvakból vagy fából készült nyaklánc és a bőrkarkötő épp csak annyira hippiutánzat, amennyire az ultrafüggetlen egyetemistához illik.
Román nemzetiségű pár, +rengeteg fokban fekete pólót csak ők hordanak. Különben az átlagos nyári utcai öltözet aktuális változatban: farmernadrág és póló. Nagyapáink még lelkesedtek a kivillanó bokákért és köldökért, nem beszélve az Orange-hátizsákról.

Középkorú, irodában vagy bankban dolgozó hölgyek divatja, az elegancia jegyében. A haj kötelezően feketére vagy vörösre festett.
A tavaly óta hódít a szűk halásznadrág, erre látunk itt két variációt. Sportosabbaknak köldök-mobil.
Stylish trapéznadrág-top kompozíció, hasban jó hölgyeknek ajánlott. A fotón nem egészen kivehető, de a szereléshez elengedhetetlen a hosszú lánc-fülbevaló és a megfelelő nyakék.
Tinidivat: a lányok még szolidan, de ígéretesen, a fiúk már teljes harci díszben.


A fotózás alatt a szerzõk a következõ szerkót viselték:
Gy.A.: proletár-reneszánsz stílusú póló, jellegtelen farmer halásznadrág.
V.K.Z.: rusztikus, fehér ártatlan blúzocska, by gubizó szoknya.
K.A.: két számmal nagyobb kínai szürke dögunalom póló, enyhén elnyûtt, neonzöld kockás pantalló.


  • Megosztás:
HIRDETÉS


SZAVAZÓGÉP

Szerinted ki nyeri meg az államfőválasztást?

Klaus Johannis 459
Viorica Dăncilă 57
Kelemen Hunor 869
Dan Barna 132
Mircea Diaconu 26
Theodor Paleologu 29
Fogalmam Sincs 45
Hát Ion Iliescu, ki más? 137
Teljesen mindegy 700

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK


24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS