• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 13:30 GMT +2, 2007. november 8.

F.N.
UZSONNÁZZ A MELLTARTÓDBÓL!
Mi van a cicifixedben - iPod vagy bevásárlószatyor?


A Triumph környezetvédő fehérneműben utazik, mások pedig cukorkát vagy zöldellő kertet varázsolnak a hölgyek kebleire.


HIRDETÉS

Jó étvágyat!Jó étvágyat!
Ételeket formázó melltartót készített a Triumph fehérneműgyártó cég tokiói leányvállalata: a My Chopsticks Bra nevű melltartóból jobbfelől rizs, balfelől leves kandikál ki.

A lényeg azonban nem a kaján, hanem az evőpálcikákon van, amelynek tárolására szintén akad hely a fehérneműben. A Triumph ugyanis az eldobható pálcikák környezetszennyező voltára szeretné felhívni a figyelmet a melltartóval.

Japánban egyre divatosabbá válik, hogy az emberek saját, újra hasznosítható pálcikáikkal étkezzenek. Ennek ellenére az országban évente hozzávetőleg 25 billió pár, azaz 90 ezer tonna evőpálcikát dobnak el. Yuko Ishida, a melltartót viselő modell szerint az oldalt tárolható evőpálcikák "egy kis plusz tartást adnak a melleknek".

A Föld...egy melltartóbanA Föld...egy melltartóban


A Triumph egyébként 1997 óta dob piacra környezetvédő melltartókat. Az első "zöld" fehérnemű a Recycle PET Bra volt, amely újra felhasznált műanyag flakonokból készült. 2004-ben elkészült az Eco-globe Bra, amelynek két fele földgömbbé illeszthetó össze. A meglehetősen kényelmetlennek tűnő fehérnemű környezetvédő anyagokból, például újrahasznosítható papírból állt.

Pár perc a mikróban, és kész is!Pár perc a mikróban, és kész is!


A Warm Biz Bra az irodákban fagyoskodó hölgyeket volt hivatott melegíteni. A japán kormány ugyanis arról határozott, hogy az irodákban télen 20 Celsius fok alatt kell tartani a hőmérsékletet azért, hogy energiát takaríthassanak meg. A Warm Biz Bra-t mikrohullámú sütőben lehetett felmelegíteni, és hőtartó géllel töltötték meg.

Kell egy szatyor? Le a melltartóval!Kell egy szatyor? Le a melltartóval!


A No! Shopping Bra szintén újrahasznosított műanyagból készült, ám fő érdekessége az volt, hogy némi ügyeskedéssel bevásárlószatyorrá lehetett alakítani. A Triumph persze azt akarta üzenni: spóroljatok a bevásárlózacskókkal! Japánban ugyanis évente mintegy 30 billió műanyag szatyrot visznek haza a bevásárlók, amelynek java része a szemétbe kerül - nem is beszélve az elkészítésüknél elpazarolt energiáról.

Keblemre, technikaKeblemre, technika


Persze nem csak a Triumph készít őrült melltartókat. Technikarajongóknak például itt a billentyűzetes melltartó, vagy az iBra, melltartó beépített iPoddal.

Az egyik drága, a másik macisAz egyik drága, a másik macis


A világ legdrágább melltartóját Szöulban mutatták be tavaly, és 1,89 millió dollárba kerül. Természetesen aranyból és gyémántokból készült - ám ennyi pénzért kissé kényelmetlennek tűnik.

Variációk cukorkáraVariációk cukorkára


Ritsue Mishima: Ikertestvérek, és Kikka d'Ercole meg Maria Gallo Bokorszaurusza
<br />
Ritsue Mishima: Ikertestvérek, és Kikka d'Ercole meg Maria Gallo Bokorszaurusza

  • Megosztás:
HIRDETÉS


SZAVAZÓGÉP

Szerinted ki nyeri meg az államfőválasztást?

Klaus Johannis 458
Viorica Dăncilă 57
Kelemen Hunor 868
Dan Barna 132
Mircea Diaconu 26
Theodor Paleologu 29
Fogalmam Sincs 45
Hát Ion Iliescu, ki más? 137
Teljesen mindegy 699

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK


24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS