• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 13:30 GMT +2, 2007. november 8.

F.N.
UZSONNÁZZ A MELLTARTÓDBÓL!
Mi van a cicifixedben - iPod vagy bevásárlószatyor?


A Triumph környezetvédő fehérneműben utazik, mások pedig cukorkát vagy zöldellő kertet varázsolnak a hölgyek kebleire.


HIRDETÉS

Ételeket formázó melltartót készített a Triumph fehérneműgyártó cég tokiói leányvállalata: a My Chopsticks Bra nevű melltartóból jobbfelől rizs, balfelől leves kandikál ki.

A lényeg azonban nem a kaján, hanem az evőpálcikákon van, amelynek tárolására szintén akad hely a fehérneműben. A Triumph ugyanis az eldobható pálcikák környezetszennyező voltára szeretné felhívni a figyelmet a melltartóval.

Japánban egyre divatosabbá válik, hogy az emberek saját, újra hasznosítható pálcikáikkal étkezzenek. Ennek ellenére az országban évente hozzávetőleg 25 billió pár, azaz 90 ezer tonna evőpálcikát dobnak el. Yuko Ishida, a melltartót viselő modell szerint az oldalt tárolható evőpálcikák "egy kis plusz tartást adnak a melleknek".A Triumph egyébként 1997 óta dob piacra környezetvédő melltartókat. Az első "zöld" fehérnemű a Recycle PET Bra volt, amely újra felhasznált műanyag flakonokból készült. 2004-ben elkészült az Eco-globe Bra, amelynek két fele földgömbbé illeszthetó össze. A meglehetősen kényelmetlennek tűnő fehérnemű környezetvédő anyagokból, például újrahasznosítható papírból állt.A Warm Biz Bra az irodákban fagyoskodó hölgyeket volt hivatott melegíteni. A japán kormány ugyanis arról határozott, hogy az irodákban télen 20 Celsius fok alatt kell tartani a hőmérsékletet azért, hogy energiát takaríthassanak meg. A Warm Biz Bra-t mikrohullámú sütőben lehetett felmelegíteni, és hőtartó géllel töltötték meg.A No! Shopping Bra szintén újrahasznosított műanyagból készült, ám fő érdekessége az volt, hogy némi ügyeskedéssel bevásárlószatyorrá lehetett alakítani. A Triumph persze azt akarta üzenni: spóroljatok a bevásárlózacskókkal! Japánban ugyanis évente mintegy 30 billió műanyag szatyrot visznek haza a bevásárlók, amelynek java része a szemétbe kerül - nem is beszélve az elkészítésüknél elpazarolt energiáról.Persze nem csak a Triumph készít őrült melltartókat. Technikarajongóknak például itt a billentyűzetes melltartó, vagy az iBra, melltartó beépített iPoddal.A világ legdrágább melltartóját Szöulban mutatták be tavaly, és 1,89 millió dollárba kerül. Természetesen aranyból és gyémántokból készült - ám ennyi pénzért kissé kényelmetlennek tűnik.
  • Megosztás:
HIRDETÉS


SZAVAZÓGÉP

Mi hiányzik a leginkább az idei nyárból?

A külföldi utazások 227
A teljes felszabadultság 538
A nagyfesztiválok, mint az EC vagy az Untold 21
A magyar fesztiválok, városnapok 156
Idén úgysem jutna pénz nyaralásra vagy fesztiválra 60
Általában a nyaralás, mert nincs hozzá bátorságom 40
Nem szeretem a nyarat 51
Még nem tudom 233

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK


24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS