• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 14:08 GMT +2, 2007. október 19.

Fülöp Noémi
CSILLOG MAJD A SZEMED
Túlélőkészlet egyéjszakás kalandokhoz


Fenébe, hogy kerültem én ide? És ki ez itt mellettem? Ennél rosszabbul nem végződhet egy egyéjszakás kaland. De még ezt is túl lehet élni.


HIRDETÉS

1. kellék: az önbizalmad. Már az elején egyezzünk meg valamiben: egy (vagy több) egyéjszakás kalandtól senkiből nem lesz sem kurva, sem utolsó szoknyavadász gazember. Ha így érzed, nézz szembe magaddal a tükörben, és mondd el párszor: szabad ember vagyok, van személyim és be vagyok oltva, megtehetem.

Az pedig, aki istenigazából hosszú kapcsolatot keres, vagy éppen most regenerálódik egy szakítás után, jobban teszi, ha nem mászik bele ilyesmibe. Az egyéjszakás kaland egyik nagy buktatója, ha az embernek időközben megtetszik a másik. Hogyha jól állsz önbizalommal, másnap csillog majd a szemed, és úgy érzed, nagyot hódítottál – de a hátad közepére sem kívánod, hogy viszontlásd az illetőt.

Ám ha a magabiztosságod csak póz, önáltatás és csalódás lesz a vége. Egy egyéjszakás kaland nem gyógyír semmire, nem fogja megoldani a problémáidat, és fogyni sem lehet tőle. Egyetlen célja, hogy jól érezd magad kockázatok és mellékhatások nélkül.2. kellék: megfelelő hely és idő. Ahhoz, hogy felébredhess valaki mellett, először oda kell kerülnöd. Erre a legjobb alkalom egy kiszállás: nyári tábor, fesztivál, hétvégi konferencia vagy több napos vendégeskedés a más városban élő haveroknál egyaránt megteszi. Jobb, mint otthon, mert ilyenkor sokkal felszabadultabb vagy, és annak veszélye sem áll fenn, hogy másnap összefutsz az illetővel, és nem tudjátok, hová bújjatok egymás elől.


3. kellék: a józan eszed. Most nem jövök azzal, hogy legyen nálad óvszer. De azért legyen nálad óvszer. Már rég nem szégyen, aki pedig így gondolja, nem érdemli meg, hogy veled legyen egyéjszakás kalandja. Ha sehogy sem jött össze védekezni, fuss el a legközelebbi gyógyszertárig egy Postinorért. Van rá három teljes napod, hogy összeszedd az árát (35 lejtól 45 lejig, gyógyszertára válogatja) – addig hatásos ugyanis az esemény utáni pirula.


4. kellék: vörösbor. Addig, amíg mindez aktuálissá válna, még jó néhány lépés van hátra. Valószínűleg megisztok valamit valahol – ajánlom a vörösbort, oldja az esetleges feszültségeket, és jó hatással van a libidóra.

De csak finoman: a pásztoróra kellős közepén elfutni kisrókát kergetni enyhén szólva penibilis. Ha a másik fél az, akinek háborog a gyomra, vedd elő a humorérzékedet. Bár senki se vethet rád követ, ha elbúcsúzol tőle, hogyha mégis maradsz, és netán másnap reggel megkínálod pirítóssal, nagyon fogja értékelni.5. kellék: lazaság. Hogyha a fentieket sikerült elkerülni, ne most próbáld bebizonyítani, hogy a kisujjadban van a Káma Szútra. Halványlila ibolyád sincs róla, mi az, ami jó neki, éppen ezért legjobb, ha az alapoknál maradsz.

Az akrobatikát hagyd a hosszú kapcsolataidra, amikor már jóízűt tudtok nevetni azon, ha nem jött össze a „játék a kacsa lábaival”. Persze az ellenkező véglet sem működik: ha valami nagyon tetszik, vagy éppen nagyon nem akarod, ne hallgass róla. A lényeg, hogy most érezd jól magad, holnaptól úgy sem látod többé.

Fontos, hogy ne kérdezd meg, milyen volt. Ha nem vetted észre a jelzéseiből, vagy nagyon részeg voltál, vagy kell még egy kicsit tanulnod. Ám a köztudattal ellentétben ez a kérdés nem azt sugallja, hogy figyelsz rá, hanem egyszerűen csak kellemetlen. Olyan, mint ha számon kérnél valamit. Ráadásul egyetlen lehetséges válasz van rá: hogy jó volt – akár ez az igazság, akár nem. Okosabb lettél? Na ugye.6. kellék: reggeli kávé. Ami a másnap reggelt illeti, a jólnevelt megoldás, ha ott alszol. Ha az éjszaka kellős közepén angolosan lelépsz, a leglogikusabb következtetés, hogy egy reggeli kávé erejéig sem szimpatikus neked az illető.

Hogyha valóban így van, akkor persze tényleg az a legjobb, ha elfutsz, mielőtt ez kiderülne. De egy jó egyéjszakás kalandhoz a reggel is hozzátartozik, a szégyellős mosolyokkal, a tönkrement frizurákkal és a karikás szemekkel együtt. Ennek is megvan a varázsa.


7. anti-kellék: amire nem lesz szükséged – a telefonod. Hogyha már hazaértél, tusoltál egyet és jót aludtál, kíméld meg magad és a másik felet attól, hogy telefonon, e-mailen vagy bármilyen más formában üldözöd. Elvégre attól egyéjszakás kaland, hogy reggel véget ér. Ha mégis annyira meggyőző volt, add meg neki a számod, és várj.

Ha viszont te vagy az, aki nem tudja levakarni magáról a másikat, jobb, ha első perctől tudtára adod, hogy nem akarsz folytatást. Az „értékellek mint embert, de...”, vagy „nagyon jó volt veled, de...” kezdetű szövegeket éppen erre találták ki.

Azt semmiképpen ne mondd, hogy „legyünk inkább barátok”. Még komolyan veszi.

  • Megosztás:
HIRDETÉS


SZAVAZÓGÉP

Mi hiányzik a leginkább az idei nyárból?

A külföldi utazások 226
A teljes felszabadultság 537
A nagyfesztiválok, mint az EC vagy az Untold 21
A magyar fesztiválok, városnapok 155
Idén úgysem jutna pénz nyaralásra vagy fesztiválra 60
Általában a nyaralás, mert nincs hozzá bátorságom 39
Nem szeretem a nyarat 51
Még nem tudom 233

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK


24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS