• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 11:20 GMT +2, 2002. február 7.

Vass Kinga Zita
ÁGY NÉLKÜL
Leplezetlen szerelmi toplista


Egyre többen bocsátkoznak szerelmi kalandokba a hálószobán kívül is. A CRR 2002 felmérése szerint minden második németnek és minden hetedik franciának volt már szexuális kapcsolata nyilvánosság előtt.


HIRDETÉS

Philip Matignon fotójaPhilip Matignon fotója
A Cora Romace Report kutatói 2002-ben 20 ország területén mintegy 6600 nőt és férfit kérdeztek meg szexuális szokásaikról. Ennek tanulsága szerint egyre népszerűbb helyszínek az autók hátsó ülései vagy a parki padok.


Társadalmi tabuk

A kutatócsoport szerint a nyilvánosság előtti szerelmi játékok még mindig társadalmi tabuként szerepelnek a köztudatban, annak ellenére, hogy ezen a téren az emberek egyre nyitottabbak. A tüzes népként nyilvántartott olaszoknál a párok 11%-ának, illetve a lengyel párok 7%-ának semmi ellenvetésük sincs az ellen, hogy a nyilvánosság elé tárják intimitásukat. A németek 17%-a elfogadhatónak tartja az idegenek szeme láttára lezajló szexet.

"A párok ártalmatlan, de szenvedélyes szerelmi játéka védekezési reakciókat és ellentmondásos érzelmeket válthat ki az akaratlan szemlélőkben -- elemezte Weber Sybille pszichológusnő a kutatás eredményeit -- mint kívülálló, olyan intimitási folyamatnak lesz részese, amelyben normális körülmények közt az ember csak legbizalmasabb partnerével részesül. Az viszont, aki a szenvedélyes játék szereplője, nem veszi észre a kívülálló megbotránkozását."

A nyilvános csók, vagy kézcsók miatt manapság senkinek sem kell szégyenkeznie -- a megkérdezetteknek 78%-a értett egyet ezzel a kijelentéssel. Ezzel ellentétben a mások szeme láttára történő fenékcsipkedéssel szemben a japánoknak csupán 6%-a toleráns, míg a németek 61%-a, a norvégok és a dánok 70%-a huny szemet nyugodt szívvel fölötte.


És mi van a hajókkal?És mi van a hajókkal?
Nr. 1: spontán szex repülőn egy idegennel

A megkérdezettek 73%-a szavazott a körülmények hozta nyilvános szexre, a spontaneitást helyezve előtérbe az előre megtervezett partikkal szemben. A németek 78%-a, a hollandok 97%-a ismerte be, hogy élte már ki szexuális vágyát repülőben vagy vonaton. Minden negyedik argentin (25%) és görög (24%) azonban a nyilvános helyen folytatott szexet csak úgy vállalná, ha az előre ki van tervelve.

A felmérés szerint a szex számára a könyvtár a legnépszerűtlenebb nyilvános helyszín. A németek 50%-a inkbb az autót vagy a természetet (47%) választja. Az öltözőfülkékben az ausztrálok 16%-a nem tudja fékezni magát, a japánokkal ellentétben, akik teljesen ellenzik a szex próbafülkékben való gyakorlását. Az irodában történő szerelmi játékokat illetően az egyes nemzetek körében nagyon eltérő nézetek uralkodnak. Míg az ausztrálok 38%-a nem mond nemet egy irodai kalandra, a hollandoknak csupán a 3%-a vállalkozna ilyesmire.

Sokan az idegen, de mindenképpen vonzó partnerrel való kalandot találták rendkívül izgatónak. Az ausztrálok 19%-ának, a németek 17%-ának, az amerikaiak 2%-ának, voltak nyilvános szexuális tapasztalatai idegenekkel. Ami a partnert illeti, a németek nagyon válogatósak: a nyílt kalandot a megkérdezetteknek több mint fele (53%) csakis baráttal/barátnővel vállalná, 27%-a kizárólag házastársával. Ellenben a finnek 32%-a nyitott az idegennel folytatott szexre is.


Szerelem a hálón

Egy másik, a Kapcsolat és szerelem a hálón című felmérés szerint (amelyet a németországi AOL felkérésére végzett el a piackutató EMNID) 9,8 millió német létesített már kapcsolatot az interneten keresztül. Az EMNID szerint a weben keresztül működő kapcsolatok népszerűségét olyan előnyök magyarázzák, mint az interkulturális kapcsolat-kialakítási lehetőségek, az időbeni és térbeli kötetlenség, és az anonimitás.

A digitális ismerkedés így lassan háttérbe szorítja a megszokott randizó lehetőségeket, mint a barátokon keresztül (85,5%), a bárokban (62,7%), az újsághirdetés alapján (16,9%) vagy a közvetítő irodák révén (6,6%) történő ismerkedés.

(forrás: Stern)


  • Megosztás:
HIRDETÉS


SZAVAZÓGÉP

Mi a fontos Önnek egy vitában?

Hogy kiderüljön, kinek van igaza. 5
Hogy megtudjuk, mi az igazság. 48
Hogy mindenkinek meghallgassuk és figyelembe vegyük a véleményét. 47
Hogy megnyerjem. 14
Hogy találjunk egy kompromisszumos megoldást. 31
Hogy lehetőleg senkit se sértsünk meg. 2
Értelmetlennek tartom a vitákat és ezért nem vitázom. 6

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK


24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS