• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 18:00 GMT +2, 2006. május 17.

szerk.
TITOKBAN, DE...
Hogy állnak a pornófilmekkel a nők?


Egyesek szerint nemi erőszak, mások megnézik, ha úgy adódik, pedig a színészek még csókolózni se tudnak. Van, aki egyenesen unja. Ankét.


HIRDETÉS


Az ankét során szerkesztőnk e-mailekkel, messenger-üzenetekkel spammelte többtucatnyi hölgyismerősét. Arra kérte őket, árasszák el a pornófilmekkel kapcsolatos élményeikkel, fullasszák bele a feminista pornográf fantazmagóriáikba, dominálják, félemlítsék, botránkoztassák. Vagyishogy izé, mondjanak már valamit.

A szóbanforgó szerkesztő arra különösen vigyázott, hogy a mintában tinédzserek, meggyőződéses szingli pasizabálók és tisztes férjezett asszonyok is szerepeljenek; megkérdezett szőkéket, barnákat és vöröseket, kis-és nagymellűeket, bevállalós csajokat és puritán imidzsű matrónákat.

A válaszaikat név nélkül publikáljuk; válogattuk, kiemeltünk, húztuk/vágtuk. Egyrészt mert a szerkesztőt azért fizetik, hogy legyen gonosz, másrészt meg félő, hogy egyszercsak elkobozza a Transindex-szervert az erkölcsrendészet.


Nagy hangon szidják a színészeket

„– Nem nézem, de elnézem, vagyis ha valaki nézi, az szerintem rendben van. Mivel nem néztem úgy igazán pornófilmet, nem igazán van róla véleményem. Ha néznék, szerintem kihozna a sodromból, mert végülis színészkedés az egész. A legtöbb nő ha nézi, nem vallja be.Általános még, hogy hogy nagy hangnon szidják a színészeket – főleg a színésznőket. Én amúgy nem ítélem el őket – viszonylag rövid idő alatt sok pénzt keresnek. Ha minden jól megy, persze.”


Gyerekeket ne!

„–A férfiak általában nagyon ótvarok a szexfilmekben, legalábbis azokban, amiket én láttam. Azzal sem voltam megelégedve, hogy a legtöbbön meglátszik, a férfiaknak készítik. Amikor kefélnek, a szereplők fejét nem mutatják (a legtöbbször nem is érdemes).Nagyon sok jelenet nem izgalmas a nők számára, sablonosak. Nem tudnak csókolózni, olyan, mintha a férfi készülne lerágni a nő fél arcát. Ne szerepeljenek benne gyerekek, tetű vén tagokkal.

Nekem az tetszik, ha van sztori is – láttam például egy kosztümös pornófilmet, és ott minden nagyon izgalmas volt. A leszbikus jelenetek is férfiaknak vannak kitalálva, bár ezek közül egypár tetszett.”


Áldozatokkal szépíteni a valóságot

„– Nem szoktam pornófilmeket nézni. Gyermekkoromban egyszer betévedtem egy ismerősöm szobájába, ahol épp ez ment, s akkor egyedül megnéztem. Elég durva volt a tizenegy éves fejemnek, épp elég ahhoz, hogy azóta ne vadásszam az ilyen filmeket.

Nekem nőként nem tetszenek az ilyen filmek. Úgy gondolom, hogy ha a partnerkapcsolatok szexuálisan kielégítőek lennének, nem is jutna eszébe senkinek az ilyesmi. A torz elvárások és képzetek miatt kell az embereknek az ilyesmi, azért, hogy egy pillanatra elfelejtsék a valóságot, amelyet nem hajlandóak áldozatok meghozatalával szebbé, elviselhetővé tenni.”Hasznos tippeket lehet lenyúlni

„– Soha nem kölcsönöztem, nem nem keresem, de ha épp az megy a tévében, akkor megnézem. Egyedül vagy partnerrel; amit szex követett, az felizgatott, amit nem, azon sokat nevettem. Kedvenc pornófimem nincs, viszont emlékszem az elsőre, amit gyerekként láttam.

Anyámék kaptak egy filmet valamikor nyolcvanas években videokazettán, nagyon elrejtették, de megtaláltam és megnéztem. Elborzasztott. Azóta kevésbé borzadok.

Szerintem ha egy nő azt mondja, hogy utálja a pornófilmeket, akkor vagy hazudik, vagy magát a szexet is utálja. Természetesen mindenki maga dönti el, hol a határ, meddig hajlandó elmenni pornófilmben és szexben egyaránt. De ezekből a „műalkotásokból” néha hasznos tippeket lehet lenyúlni szexuális életünk fellendítéséhez.”
A testnyílások száma véges; egy idő után unalmas

„– Nézem, vagy inkább nézném, ha nem egy garzonlakásban laknánk hárman, amiből az egyik még kiskorú és történetesen a lányom. Odáig még nem liberalizálódtam, hogy együtt nézzük. Kedvencem nincs, egyéb elfoglaltságaim miatt sem sikerült eddig még annyira elmélyülni a témában.

Igazából az a bajom vele, hogy egy idő után unalmassá válik nézni, elvégre egy emberen nincs olyan nagyon sok testnyílás, hogy érdemben variálni lehetne.

Miért pont a nőknek ne tetszhetne a pornó? Sokféle nő van, némelyik bizonyára élvezi a pornófilm-nézést, ha nem is dicsekszik vele. Bár azt hiszem, annak a megállapításnak, miszerint a férfiak vizuálisabbak, van némi alapja.Általában nem a lányok szokták kifogásolni azt, hogy csak sötétben, vagy félhomályban hajlandó szeretkezni az ideáljuk. Bár ha ilyen iramban halad a szerepek felcserélődése, ki tudja, mi lesz a vége.

Érdemes lenne viszont azon is eltűnődni, hogyan vélekednek a pornófilmet néző hölgyek partnerei szívszerelmük eme hobbijáról. Nem frusztrálja-e némelykor őket a Dolog? Mert puncija, ugye, minden nőnek van, de kérdem én, melyik férfi állíthatja magáról, hogy akkora erekciót képes produkálni és annyi ideig bírja tartani is, mint ami a filmeken látható?”


Az intimitás hiányzik

„– Soha egyetlen pornófilmet se láttam még, mi több, igényem se támadt rá még soha. Valahogy visszataszítónak érzem... az intimitást hiányolom a műfajból. Azt hiszem, abból a hihetetlenül old fashioned (ultrakonzervatív) fajtából vagyok, aki képtelen elválasztani a testet a lélektől. Sőt, még azt sem gondolja, hogy ez baj lenne.”
Egy nőtársam megerőszakolják

„Szerintem a pornó tök gáz, hiszen a prostitúció marketingje. A prostitúció pedig emberkereskedelem, azon belül is elsősorban a nőket és gyermekeket érinti. A pornófilmekben prostituáltak szerepelnek, olyan nők, akiket az egyik férfi (a prostitútor) elad egy másik férfinak.

Milyen arc az, aki szerint ez korrekt? Én ilyen pasihoz nem szívesen nyúlnék, már úgy értem, olyanhoz, aki nem ítéli el a testkereskedelem bármiféle támogatását, na, attól meg hánynék, aki szerves része ennek.

Ó, kispajtás, aki rendszeresen recskázol a szexvideó-gyűjteményed előtt, látom, ahogy elhúzod a szádat, és nyomatod a sztereotip rögeszméidet, hogy nyilván egy aszex, férfigyűlölő és latens leszbi vagyok.

Ha most szemben ülnél velem, kicsit megigazítanám a melltartómat - előrehajolva, hogy bepillantást nyerhess –, és azt kérdezném: "Valóban?" Nem, nem a keresztény szűzanyák hímzőkórusába járok. Szerintem a szexbe minden belefér, amit két, esetleg több, bármilyen nemű ember, önként és örömmel tesz.

Én pornó nélkül is jókat tudok szeretkezni – akár egy, akár több férfival –, és hihetetlenül kedvemet szegné, ha közben azt kéne néznem, ahogy egy nőtársamat megerőszakolják.”

(az utolsó válasz szerzője: Szüsz-Szatmári Réka, feminista)


  • Megosztás:
HIRDETÉS


SZAVAZÓGÉP

Milyen témákról olvasnál többet idén a Transindexen?

Belpolitikai helyzet 85
Magyarországi politika 21
Világpolitika 59
Környezetvédelem 46
Erdélyi helyi hírek, információk 413
Gazdaság 27
Életmód, pszichológia 43
Filmek, zene, könyvek, színház... - legyen több kultúra! 101
Sport 20
Valami könnyedebb, elegem van a közéletből! 33
Fogalmam sincs 12

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK


24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS