• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 12:18 GMT +2, 2006. április 14.

Pál Edit Éva
JÁTÉK FELNŐTTEKNEK
Unalmas a nemi életed? Oldjuk meg?


A romániai magyarok jelen vannak a román és a magyar szvinger, azaz párcsere site-okon is. A jelenség után eredtünk.


HIRDETÉS


Kik, hol, miért

A szvingelők klubokba szerveződnek, világszerte több mint háromezer klub létezik, főleg észak-amerikai és nyugat-európai nagyvárosokban. A zárt klubokban szexre is sor kerülhet, a nyílt klubokban ez nem fordul elő: esetleg a közelben tartanak fenn egy helyiséget erre a célra. Találkahelyeik nagy része külvárosi zónákban, elhagyatott vidéken van, ahol nem keltenek feltűnést. Estélyeket, partikat szerveznek.

A másik – és talán legfontosabb – találkahely az internet. A swingers.com portál szlogenje: Ahová a felnőttek jönnek játszani!

A us-swingers.com portál többnyire más szvingelős oldalak linkjeit tartalmazza, amelyek közül mindenki szexuális ízlése és (ét)vágya szerint választhat: színesbőrű szvingerek, keresztények, házasok és függetlenek, partizók és franciázók, a különböző államok és nagyvárosok szvingerjei.


A magyarok és a románok sem maradnak le,

létezik hu-swingers.com és ro-swingers.com, illetve roswingers.ro portál is. A romániai magyarok kedvezményezett helyzetben vannak e tekintetben: bár nekik nincs külön szvingeroldaluk, mindkét honlapon, a romániain és a magyaron is meg lehet őket találni.

Mielőtt belépnél egy ilyen oldalra, ülj le, és vegyél mély lélegzetet. Szívbetegeknek, prűdeknek, agyilag szüzeknek nem ajánlott a bejelentkezés. Készülj fel arra, hogy internetkávézóban furcsán fogják bámulni monitorod. És téged. Fordítsd el a képernyőt, hogy senki ne zavarjon, vetkőzd le szexuális gátlásaid, befogadóképességed turbózd fel, mert jön a bummm! Nemi szervek hihetetlen változatosságban és tömegben nyomulnak a képedbe.Ha jó bemutatkozót írsz, a siker nem marad el. Vállald be a biszexualitást, még ha nem is vagy az, mert kelendő. A vadmacskás bemutatkozás nekem bejött!

Ha komolyan gondolod a szvingelést, legyen webcamed. Sokan csak identitásjátéknak tartják az internetes társkeresést, nem igazi szvingerek. Ezt a vérbeli szvingerek nem szeretik, és webcammel szűrik ki a csalókat. A webkamera ezenkívül érdekes játszadozásokra is lehetőséget ad...


A regisztrálás meglehetősen nehézkes,

hiszen jóval több adatot kell megadni, mint egy átlagos regisztráció esetében. Meg kell adnod a életkorodat, magasságod, szemed és hajad színét, horoszkópodat, foglalkozásod, súlyod, szexuális hajlamaidat, hogy milyen beállítottságú személyt keresel, illetve azt, hogy házhoz mész-e, vagy inkább hozzád jöjjenek. Érdekesség: az amerikai oldalon választhatsz meleg párt is, míg a magyar és a román oldalakon nem.

A legtöbb hirdető fiú és pár. Kevés szingli lány hirdet, bár nagy rájuk a kereslet. Az önálló és biszex férfiak kissé háttérbe szorulnak, mivel (főleg tájainkon, mert nyugatabbra már a fiúk is keresettek lettek) többnyire lányok vagy párok „barátságát keresik”. Így történt ez a román oldalon hirdető biszex sráccal is, Andreilove-val, akinek nem voltak sikerei. Angellára, a 23 éves Hargita megyei szintén biszex magyar lányra pedig csak úgy ragadtak a férfiak és a párok.


Az oldal úgy működik,

mint a legtöbb kapcsolatépítésre berendezkedett portál (társkeresők, iwiw, hi5). Van chatfunkció és üzenetküldés is. A román oldal fizetős: különféle opciók léteznek, ezek közül a legolcsóbb a liberty, amelyért egy dollárnak megfelelő lejt kell fizetni banki átutalással vagy sms-ben. Két órás látogatási időre jogosít fel.
A szvingelés pszichológiája

A kockázatok és mellékhatások: a szvingereknél két évnyi aktivitás után mentális és lelki zavarok mutathatók ki (internetes forrás).

A legtöbb szvinger már meglévő stabil és kissé megunt kapcsolatát szeretné felfrissíteni. Egy internetes felmérés szerint a szvingerek 90%-a kapcsolatának jelentős javulásáról számolt be. A kutatás érvényessége azonban megkérdőjelezhető, mivel igen nagy valószínűséggel azok töltötték ki a kérdőíveket, akiknek e téren pozitívak a tapasztalatai.Balogh Zoltán pszichológus szerint a párkapcsolat minőségétől, illetve a felek személyiségétől függ az, hogy kapcsolatukra milyen hatással van egy harmadik, vagy akár több, idegen személy bevonása. Nem ritka az sem, hogy a pár egyik tagjában, vagy mindkettőben önértékelési zavarok jelentkeznek, a felek felteszik maguknak a kérdést: Vajon jobb-e a másikkal, mint velem?


Amíg a csupán szexre épülő

kapcsolatot kevésbé zavarja meg az idegen bevonása, addig az érzelmi kötelékek esetében már problémákra lehet számítani. Ha a felek közötti bizalom megengedi, és nyitottságuk elfogadja, hogy egy idegen személy lépjen be a kapcsolatukba, akkor ezt a helyzetet akár úgy is alakíthatják, hogy tanuljanak, pozitív tapasztalatokkal lépjenek ki belőle. Ez esetben javíthatják a kapcsolat minőségét.

Legtöbb esetben azonban éppen ennek ellenkezőjére lehet számítani. Gondoljuk csak végig. Leginkább azok keresnek további személyeket szexuális élményeikhez, akik nincsenek megelégedve a jelenlegiekkel, s ez már önmagában is egy potenciális párkapcsolati probléma forrása lehet.
  • Megosztás:
HIRDETÉS


SZAVAZÓGÉP

Milyen témákról olvasnál többet idén a Transindexen?

Belpolitikai helyzet 85
Magyarországi politika 21
Világpolitika 58
Környezetvédelem 46
Erdélyi helyi hírek, információk 411
Gazdaság 27
Életmód, pszichológia 43
Filmek, zene, könyvek, színház... - legyen több kultúra! 100
Sport 20
Valami könnyedebb, elegem van a közéletből! 33
Fogalmam sincs 12

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK


24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS