• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 15:11 GMT +2, 2005. március 21.

Kerekes Tamás
A SZERELEM FIZIKÁJA
Y: a "dekadens" kromoszóma


Clemenceau szerint két fölösleges szerv létezik, a francia köztársasági elnöki rendszer és a prosztata. Biológiai kutatások bizonyítják, hogy a férfi származástanilag nem ugyanolyan, mint a nő.


HIRDETÉSAnatómiailag pedig a csikló számít fölöslegesnek, s ezt – egyes mohamedán országokban – különösen fájdalmas, házilagos eltávolító műtétek révén, ki is küszöbölik.

Családi hagyományunk szerint a szűzhártya nélkül született lányok jelentik az evolúció következő lépcsőfokát, de ezt egy olyan katonaorvos állapította meg, ki szerint az "úrinőtől kapott tripper


nehezebben gyógyul."

Genetikát az evolúció-elmélettel párosítja könyvében a londoni egyetem professzora, Steve Jones. Magyarul eddig két könyve jelent meg: Vérünkben van, A gének nyelve.

Mostani kötetében (Y: A dekadens kromoszóma. Mérték Kiadó, Budapest, 2004, fordította dr. Lipták Judit) az ember származása és a szexuális kiválasztódás gondolatkörét kutatja, azokat a problémákat, melyeket Darwin – bizonyítékok hiányában – csak hipotézisként vetett fel.

(Arthur Tress felvétele)(Arthur Tress felvétele)


Jones a biológia jelenkori kutatási eredményeinek birtokában azt bizonyítja, hogy a férfi származástanilag nem ugyanolyan, mint a nő.

A különbség már az anyaméhben tetten érhető, ahol is ultrahangos vizsgálatok kimutatták, hogy a fiúmagzatoknak, születésük előtt körülbelül egy hónappal, már naponta egy órán át tartó erekciójuk támad. (Mindenki megnyugtatok, hogy ez később felmegy napi három órára.)


De ebből lesz a baj.

Woody Allan állítása szerint agya a második legkedvesebb szerve, ám az első orvoslására néha teátrális körülmények közt került sor. A szolgáltatásról szintén a kötetben olvashatunk: "James Graham 1780-ban nyitotta meg az Egészség és Hymen templomát a londoni Adelphi Színházban, nem messze a mai Savoy Szállodától.

Támogatói köré tartozott lady Hamilton, Lord Nelson szeretője, a szolgáltatások között szerepelt a Mennyei Ágy, amely statikus elektromossággal feltöltve segítette az impotenseket. Tizenkét láb hosszú és kilenc láb széles, gazdagon változatos színű, negyven, finoman megmunkált, csillogó üvegből készült pillér támasztotta alá".

A berendezés kezelője bizonyos Hebe Vestina, az Ifjúság és az Egészség Rózsás királynője volt, aki még az idegekre ható éteri balzsammal is szolgált.


A tisztítókúrákat, a galvánáramot

és a balzsamokat aztán lehengerelte az a hatalmas iparág, amely a férfivágy tartós fennállását hivatott szolgálni. Néhány termék nem hatásosabb, mint az ördögűzés, de a tudomány segítségével ma már sok, eddig közönyös szervet sikerült a vertikalitás felé irányítani.

A fizikai és metafizikai problémák kikezdhetik a vágyat, és csökkenthetik a teljesítményt. Mindezt okozhatja betegség, sérülés, vagy belső démonok. A sarlatánság évei után az orvostudomány is foglalkozni kezdett a test és az agy szexuális zavaraival.

(Sakiko Nomura fotója)(Sakiko Nomura fotója)


A szerelem kémiával kezdődik,

de fizikával végződik: pumpák, billentyűk, és folyadékok működésével. Mint a hidraulikus fékrendszernél, a mechanizmus elméletileg egyszerű, a gyakorlatban azonban bonyolult.

Amikor közösülésre kerül sor, a férfiaknak van a legnehezebb dolguk, mivel ők csak a hidraulikára támaszkodhatnak, míg szinte minden más emlősállatot egy csont is segíti a legnehezebb pillanatokban.

Ez a csont lehetővé teszi a pénisz bevezetését, mielőtt teljesen megmerevedne, és lehetővé teszi, hogy a hím mindaddig a nőstény testében maradhasson, ameddig az megengedi (a menyéteknél ez két óráig is tarthat.) A kék bálna támasztócsontja csaknem egyméteres – tudhatjuk meg Jones kötetéből.

Ami az ügy kémiai vonatkozásait illeti, itt jegyzem meg, hogy Coolsaet-Keyzer A szerelem ecsetje – a pénisz élete és munkássága c. kötetében (Magvető, 2000) Péniszország hercege egy fugu nevű, Japánban honos halfajtáról ír, mely erősen mérgező, hatóanyaga a tetrodotoxin. A hal elkészítésére különleges szakácsokat alkalmaznak, kik gondoskodnak róla, hogy fogyasztása ne halált, hanem erekciót okozzon.


És ha valaki mégis elpusztulna,

halála pillanatában fel fog állni a pénisze. A kötetben olvastam arról a teknősbékafajról, melynek coitusa mintegy hat hónapig tart – igaz, ehhez évekig tartó udvarlással jut el.

A pénisz megszállottja lehetett különben George Witt, aki a British Museum egyik tárlójában kiállította az általa gyűjtött, kőből, fából, viaszból készült falloszokat. Néhány relikvia 90 centiméter hosszú. Az egyik legérdekesebb Jézus Krisztushoz tartozik: erekcióban van, miközben tulajdonosa a keresztfán szenved… aztán bezárták a tárlatot.

Mindent összevetve: a könyv néhol annyira olvasmányos, hogy az olvasó el is felejti, hogy a tárgya mégis a genetika.


  • Megosztás:
HIRDETÉS


SZAVAZÓGÉP

Szerinted ki nyeri meg az államfőválasztást?

Klaus Johannis 458
Viorica Dăncilă 57
Kelemen Hunor 868
Dan Barna 132
Mircea Diaconu 26
Theodor Paleologu 29
Fogalmam Sincs 45
Hát Ion Iliescu, ki más? 137
Teljesen mindegy 698

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK


24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS