• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 15:11 GMT +2, 2005. március 21.

Kerekes Tamás
A SZERELEM FIZIKÁJA
Y: a "dekadens" kromoszóma


Clemenceau szerint két fölösleges szerv létezik, a francia köztársasági elnöki rendszer és a prosztata. Biológiai kutatások bizonyítják, hogy a férfi származástanilag nem ugyanolyan, mint a nő.


HIRDETÉSAnatómiailag pedig a csikló számít fölöslegesnek, s ezt – egyes mohamedán országokban – különösen fájdalmas, házilagos eltávolító műtétek révén, ki is küszöbölik.

Családi hagyományunk szerint a szűzhártya nélkül született lányok jelentik az evolúció következő lépcsőfokát, de ezt egy olyan katonaorvos állapította meg, ki szerint az "úrinőtől kapott tripper


nehezebben gyógyul."

Genetikát az evolúció-elmélettel párosítja könyvében a londoni egyetem professzora, Steve Jones. Magyarul eddig két könyve jelent meg: Vérünkben van, A gének nyelve.

Mostani kötetében (Y: A dekadens kromoszóma. Mérték Kiadó, Budapest, 2004, fordította dr. Lipták Judit) az ember származása és a szexuális kiválasztódás gondolatkörét kutatja, azokat a problémákat, melyeket Darwin – bizonyítékok hiányában – csak hipotézisként vetett fel.

(Arthur Tress felvétele)(Arthur Tress felvétele)


Jones a biológia jelenkori kutatási eredményeinek birtokában azt bizonyítja, hogy a férfi származástanilag nem ugyanolyan, mint a nő.

A különbség már az anyaméhben tetten érhető, ahol is ultrahangos vizsgálatok kimutatták, hogy a fiúmagzatoknak, születésük előtt körülbelül egy hónappal, már naponta egy órán át tartó erekciójuk támad. (Mindenki megnyugtatok, hogy ez később felmegy napi három órára.)


De ebből lesz a baj.

Woody Allan állítása szerint agya a második legkedvesebb szerve, ám az első orvoslására néha teátrális körülmények közt került sor. A szolgáltatásról szintén a kötetben olvashatunk: "James Graham 1780-ban nyitotta meg az Egészség és Hymen templomát a londoni Adelphi Színházban, nem messze a mai Savoy Szállodától.

Támogatói köré tartozott lady Hamilton, Lord Nelson szeretője, a szolgáltatások között szerepelt a Mennyei Ágy, amely statikus elektromossággal feltöltve segítette az impotenseket. Tizenkét láb hosszú és kilenc láb széles, gazdagon változatos színű, negyven, finoman megmunkált, csillogó üvegből készült pillér támasztotta alá".

A berendezés kezelője bizonyos Hebe Vestina, az Ifjúság és az Egészség Rózsás királynője volt, aki még az idegekre ható éteri balzsammal is szolgált.


A tisztítókúrákat, a galvánáramot

és a balzsamokat aztán lehengerelte az a hatalmas iparág, amely a férfivágy tartós fennállását hivatott szolgálni. Néhány termék nem hatásosabb, mint az ördögűzés, de a tudomány segítségével ma már sok, eddig közönyös szervet sikerült a vertikalitás felé irányítani.

A fizikai és metafizikai problémák kikezdhetik a vágyat, és csökkenthetik a teljesítményt. Mindezt okozhatja betegség, sérülés, vagy belső démonok. A sarlatánság évei után az orvostudomány is foglalkozni kezdett a test és az agy szexuális zavaraival.

(Sakiko Nomura fotója)(Sakiko Nomura fotója)


A szerelem kémiával kezdődik,

de fizikával végződik: pumpák, billentyűk, és folyadékok működésével. Mint a hidraulikus fékrendszernél, a mechanizmus elméletileg egyszerű, a gyakorlatban azonban bonyolult.

Amikor közösülésre kerül sor, a férfiaknak van a legnehezebb dolguk, mivel ők csak a hidraulikára támaszkodhatnak, míg szinte minden más emlősállatot egy csont is segíti a legnehezebb pillanatokban.

Ez a csont lehetővé teszi a pénisz bevezetését, mielőtt teljesen megmerevedne, és lehetővé teszi, hogy a hím mindaddig a nőstény testében maradhasson, ameddig az megengedi (a menyéteknél ez két óráig is tarthat.) A kék bálna támasztócsontja csaknem egyméteres – tudhatjuk meg Jones kötetéből.

Ami az ügy kémiai vonatkozásait illeti, itt jegyzem meg, hogy Coolsaet-Keyzer A szerelem ecsetje – a pénisz élete és munkássága c. kötetében (Magvető, 2000) Péniszország hercege egy fugu nevű, Japánban honos halfajtáról ír, mely erősen mérgező, hatóanyaga a tetrodotoxin. A hal elkészítésére különleges szakácsokat alkalmaznak, kik gondoskodnak róla, hogy fogyasztása ne halált, hanem erekciót okozzon.


És ha valaki mégis elpusztulna,

halála pillanatában fel fog állni a pénisze. A kötetben olvastam arról a teknősbékafajról, melynek coitusa mintegy hat hónapig tart – igaz, ehhez évekig tartó udvarlással jut el.

A pénisz megszállottja lehetett különben George Witt, aki a British Museum egyik tárlójában kiállította az általa gyűjtött, kőből, fából, viaszból készült falloszokat. Néhány relikvia 90 centiméter hosszú. Az egyik legérdekesebb Jézus Krisztushoz tartozik: erekcióban van, miközben tulajdonosa a keresztfán szenved… aztán bezárták a tárlatot.

Mindent összevetve: a könyv néhol annyira olvasmányos, hogy az olvasó el is felejti, hogy a tárgya mégis a genetika.


  • Megosztás:
HIRDETÉS


SZAVAZÓGÉP

Az életem egyetlen címben...

Félelem és reszketés Las Vegasban 7
Zabhegyező 17
A végtelen történet 16
A lét elviselhetetlen könnyűsége 41
A Gyűrűk Ura 10
Bűn és bűnhődés 19
Száz év magány 49
Családom és egyéb állatfajták 74
Háború és béke 11
A dzsungel könyve 11
A 22-es csapdája 60
Büszkeség és balítélet 18
Légy jó mindhalálig 81
A szépség és a szörnyeteg 8

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK


24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS