• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 19:49 GMT +2, 2005. február 21.

Sipos Zoltán
CSAK VETKŐZTEK
Pornósztárok Aradon: mi az öltözőben is jártunk


[fotóriport] Fűtetlen irodában vert tanyát a veterán Stephania Bruni, a karrierje csúcsán levő Cindy Lords és a kezdő üdvöske, Kitty Six. Sztárolásnak nyoma sincs: sminkelés közben pezsgőznek, pletyóznak, kacarásznak.


HIRDETÉS


Friss Béla a Bella Models ügynökség vezetője. Nem feltűnő jelenség az éjszakai életben: látszólag senki nem ismeri az aradi klubban, szombaton mégis azonnal beengednek a testőrök, ahogy kiejtjük a nevét. Hogy hol van? Azt nem tudják... Ki tudja? Azt sem tudják... A vécés nénike azonnal odavezet egy „ha nem tudod, mi a halál, akkor nyiss be” feliratú ajtóhoz: benyitunk.

Újból biztonságiak, újabb magyarázkodás – szerencsére előlép a menedzser: innentől fogva már nemigen zavar senki. Ebben a szakmában a becsület a legfontosabb – sommáz Michelle Wild és Maya Gold kitalálója. A lényeg, hogy a lány ne dőljön be minden hülyeségnek, ne lehessen ide-oda elcsalogatni – mert ez történik, amikor megszagolják a pénzt.


És persze nem mindenkiből lehet sztárt csinálni: a menedzser tudja, hogy kiben van meg az a bizonyos valami. Ő neveli, kupálja ki öltözködéstől lelki problémákig. Ha éjjel háromkor kidurran az országúton a gumija, akkor ő megy. És ha a férje kirúgja gyerekestől, akkor segíti.A pince-klub egyik fűtetlen irodája szolgál öltözőként aznap este: legalább egy sminkest keresünk, de nem, a lányok saját maguk sminkelnek, cuccaik a földön vannak szétszórva. Megtudjuk, hogy a mai fellépésben nem lesz semmi extrém: ők minimum egy leszbi-showt akartak, dehát arra már a rendőrség is kiszáll megnézni, úgyhogy ejtették az ötletet és csak vetkőzés lesz.

Amúgy általános a vidámság: pezsgőznek, Stephania Bruni épp melltartót próbál és közben cseverészik, a bőrbe kötött Cindy Lords azonnal veszi a lapot és pózolni kezd, cigizik, kacarász, ilyesmi. Három generáció van jelen ma este: Stephania Bruni, aki épp visszavonulóban mert gyermeket szeretne, Cindy Lords, akinek a neve és híre egyre nagyobb, így eszébe sincs abbahagyni a filmezést és Kitty Six, a kis üdvöske, Friss minden reménysége.
Neki november óta volt már egy főszerepe, és nemsokára már kizárólag főszerepeket játszik majd. Kitty természetgyógyászként képzeli el magát: félbehagyta a főiskolát, és most pornófilmekben játszik, mert szüksége van pénzre: „próbáltam pénz nélkül is, de nem lehet. Ha nincs saját lakásod, akkor munka mellett, albérletben nem lehet suliba járni” – meséli. Ha munka van, nagyon korán kel, elkészül és elmegy dolgozni – este haza a barátjához és főz, mos, takarít.
Hogyan kezdted? – kérdezzük Cindy Lords-tól.

– Én McDonald’s-ban voltam hostess. Megláttam a Bella Models hirdetését, persze mielőtt jelentkeztem volna, nagyon sok más ügynökséget hívtam. Mindegyik azt mondta, hogy eljön értem és mire odaérek berendez egy stúdiót szóval telefonon nem voltak túl bizalomgerjesztőek. Eleinte csak fotózást vállaltam, azután kipróbáltam a filmezést is: ez nem volt olyan egyszerű, a szüleim, és főleg a barátom miatt akiről – mint utólag megtudtam – követett mindig, ahányszor bementem az irodába és rugdosta az ajtót.Volt-e már orgazmusod forgatás közben?

– Nem, filmezés közben soha. Teljesen másra gondolok ilyenkor: például arra, hogy jól sikerüljön a film. Nagyon sok mindenre kell koncentrálni – fontos, hogy milyen az arckifejezésem, milyen pózban vagyok hogy ne látsszanak például hurkák, nem olyan egyszerű (mindenki nevet).

Amikor anyagi dolgok felől érdeklődünk, elárulja, hogy körülbelül három év alatt összejön egy lakás, és egy egyhónapos olaszországi fellépés-sorozat után autót vett magának: azóta is csak kocsikázna.Nagyon nehéz olyan lányt találni, aki alkalmas erre – mesél Friss. Nagyon sokan jelentkeznek filmezésre, fotózásra, de azokból mondjuk lesz egy általános pornószínésznő: ők az örök B-kategóriások, akik a sztárok árnyékában futnak; karrierjük 1-1,5 évig tart. Ők azzal rontanak el mindent, mert azt hiszik, hogy több munkájuk lesz, ha ügynökségről ügynökségre vándorolnak. Ez persze nem igaz, mert az összes ügynökség ugyanazokkal a cégekkel dolgozik.A menedzser 1995 végén kezdte: azelőtt egy babagyárban dolgozott, majd – részben a pénz miatt – elment pornó-színésznek. „Jó volt, jók voltak a csajok is, érdekelt is a téma, hogy eljátszani egy szerepet, ez egy jó munka tulajdonképpen. A végén abbahagytam, mert nem is ment úgy, meg ott volt a kartell: az újakat nem engedték be a szakmába.

Nekem nagyon nehéz volt – nem az a stílusú ember vagyok, hogy nyaljak valakinek, hogy barátok legyünk. A végén nyitottam egy ügynökséget a Nichols nevű barátommal. Azt hiszem, hogy Magyarországon én voltam az egyetlen, aki Kovival együtt azon dolgozott, hogy sztárt tudjunk faragni lányokból. S akkor csak erre álltam rá” – meséli. Stephania Bruni következik:


Te híres pornószínésznő vagy. Mitől magaslik ki valaki ebben a szakmában?

– Tapasztalat. Semmi más, csak tapasztalat – és nem csak a férfiakról, hanem az egész életről.Barátod van? Kutyád, macskád, aranyhalad...

– Aranyhalam nincs, de szeretnék. Élettársammal most leszünk kész az új házunkkal. Mi úgy kerültünk össze, hogy nekem is egy gyufaszálam volt, a páromnak is, és mindent mi teremtettünk meg. 10 éve vagyunk együtt – van egy gyönyörű kis yorki kiskutyánk, körülbelül 1 év múlva tervezünk babát.

Gyakori az ilyen hosszú kapcsolat a pornó-szakmában?

– Nem, kifejezetten nem.


Ti hogyhogy, miért?

– Zsák a foltját megtalálta. A párom is a szakmában dolgozik, tudjuk, hogy ez csak munka. Nekem nem volt sok hapsi az életemben. Igazából amikor megkomolyodtam, és megtudtam, hogy mi az igaz szerelem, akkor ismertem meg.


  • Megosztás:
HIRDETÉS


SZAVAZÓGÉP

Mi lesz az első, amit megteszel, ha végre lejár a járvány?

Megölelem a rég nem látott rokonokat, barátokat 691
Kirándulni megyek 330
Elrohanok a kocsmába a haverokkal 189
Habzsolni fogom a kulturális eseményeket 71
Felveszek egy szép ruhát és korzózok a főtéren 35
Veszek egy bérletet a konditerembe 37
Gyorsan megszervezek egy utazást valahova jó messzire 118
Korai még ezen gondolkodni 923
Valami egészen másra vágyom 249

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK


24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS