• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 18:29 GMT +2, 2003. október 1.

Kelemen Attila Ármin
SZÍNES VÁSÁR FEKETÉN-FEHÉREN
Erotika-kiállítás 2003


Fríss Béla Magyarország legeladhatóbb pornószínésznőit menedzseli. A Ceausescu-rezsim alatt szökött át a határon, marosvásárhelyi. Az Erotika kiállításon régi és új sztárjaival is beszélgettünk.


HIRDETÉS

Pornószínészként került kapcsolatba az iparral, dolgozott német, amerikai és olasz gyártású filmekben. Tíz éve működik a szakmában. Ha megbüntetik a villamoson, már érkezik is a helyszínre a tévéstáb, hogy interjút készítsen vele.

A férfi, aki a morált tartja

Béla Michelle Wild, Cony Ferra, Maya Gold és a két új üdvöske, Cindy Lords és Victoria Swinger társaságában. A neveket együtt találják ki, van, hogy a lánynak van valami ötlete, van úgy, hogy leülnek és megbeszélik.Béla Michelle Wild, Cony Ferra, Maya Gold és a két új üdvöske, Cindy Lords és Victoria Swinger társaságában. A neveket együtt találják ki, van, hogy a lánynak van valami ötlete, van úgy, hogy leülnek és megbeszélik.


– Egy fiúnak a pornózás nagyon nehéz, teljesen más mint egy lánynak – meséli Béla. Egyrészt muszáj működnie a dolognak, sportolnod kell, nagyon jó kondícióban kell tartsd magad. Váltottam, de nem csak ügynök vagyok, hanem menedzser is, mi fel is készítjük a lányokat a szakmára. A lányok nemcsak főnöknek kell elfogadjanak, itt nagyon fontos a kölcsönös bizalom. Valami olyasmi a szerepem, mintha az apjuk volnék. Ha beteg, az ember elviszi a kórháza, hozza-viszi őket, elmegy velük a forgatásokra is.

-- Mit lépsz akkor, ha egy lány egyszerűen valamilyen okból nem akar elmenni egy forgatásra?

-- Ez nem szokott előfordulni, akikkel dolgozom, profik. Amit tehetek, hogy mindig megpróbálok boldognak tűnni, hogy ők is azok legyenek.

-- Féltékenység nincs közöttük?

-- Van, de túl lehet rajta lépni. Mindegyik jól keres, és olyanok, hogy elérik azt, amit kitűznek maguk elé.

-- Mi a véleményed arról, hogy ha szexfilm, akkor az extrémé, a túlzásoké a jövő.

-- A németekkel van baj, ők teljen aberrált dolgokkal keresnek meg. Mi a lányaimmal ilyet nem vállalunk, mert én sztárokat építek fel és ezért fontos, hogy ők igényes filmekben játsszanak.

Live show.Live show.


-- Milyen hölgyeid magánélete?

-- Változó. Van, akinek van tartós kapcsolata, de a férfinek mindig nagyon-nagyon nehéz elviselni, hogy a párja mással is testi kapcsolatban van.


A férfi, aki elviseli

Victoria Swinger vőlegényével.Victoria Swinger vőlegényével.


Béla figyelmembe ajánlja egyik új felfedezettjét, Victoria Swingert. Bájos. A Luxx-nál debütáló másik új üdvöskével, Cindy Lords-szal együtt improvizált showt ad elő a kiállításon egy a közönségből verbuvált önkéntes férfival. Victoriát egy olasz fotós fedezte fel, a pornó később került szóba, Olaszországban rögzítették első jelenetét, nemrég tért vissza egy többhetes japán munkából. Úgy véli, amióta pornózik, a kapcsolata vőlegényével erősebb lett, a nemi életük pedig jobb. A show-ját vőlegénye is végigfotózta.

A srácnak jól menő vállalkozása van, de alapvetően szerény fiú. Őszintén csodálja menyasszonyát. Mint mondja, büszke jövendőbelijére és mindenben támogatja szerelmét, azaz mindenben, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy Victoria a szakma elitjéhez tartozzon. Párja filmjeit együtt nézik meg, együtt értékelik ki.

Kérdésünk: örömöt szerez-e, ha párját mással is láthatja? Válasza határozott nem. Elmondja, hogy a lány a filmben és a lány az életben teljesen különbözik, magánéletben nincsenek dögös cuccok, nincs smink. Az emberek azt hiszik, hogy ő jövendőbelijének stricije, de őt, mint mondja, ez nem zavarja: “a pénzt, amit a pornózással keres mindig betesszük a bankba, és eddig nem nyúltunk hozzá. A kettőnk megélhetéséhez elég kell legyen az, amit én egyedül megkeresek.” – magyarázza a Transindexnek.


A nő, aki újabban férfiakkal is

A standok mellett összeállított helyszínek mellett a nagyszínpadon is futott a show. A hátsó sorokba szorult nézők a tekintélyes kivetítőn pihentethették szemüket. A standok mellett összeállított helyszínek mellett a nagyszínpadon is futott a show. A hátsó sorokba szorult nézők a tekintélyes kivetítőn pihentethették szemüket.


Maya Gold egy bulvárlap címlapsztárja volt éppen a kiállítás nyitónapján. A cikk arról tudósít, megtetszett neki egy kékszemű rádiós srác, aki miatt visszavonja korábbi fogadalmát, mely szerint ezentúl csak lányokkal kefél. A srác is rokonszenvesnek tartja, a Blikk fotóján Muppets Show-pofát vág, amint éppen megmarkolja Maya Gold meztelen keblét.

– Igen a mai Blikkben is benne voltam, aztán voltunk a rádióban, utána rohantunk a tévébe. És aztán még nagyobb rohanás volt, hogy ideérjünk az Erotika-kiállításra.

–Nagyon fel vagy villanyozva!?

– Ez túlzás, fáradt vagyok. Viszont nagyon élvezem, rengeteg ember, sokkal beszélgetek, egy szál cigire nincs időm leülni.

A kiállításon a Luxx standja a legnagyobb, az eladók köré ki-ki járnak a sztárok is, autogram-cédulákat és kazettákat dedikálnak vagy a rajongókakkal fotóztatják magukat (különben a kiállítás egész területén szabad a fényképezés). Különös paradoxon: minél nagyobb sztár valaki, annál jobban fel van öltözve. Maya Gold például mutatós, meglehetősen szolid, kékszínű ruhát hord.

A közönségben sok a pár is. Valami miatt, számos hölgy (mintha összebeszéltek volna) tigrismintás ruhában érkezett a kiállításra. A közönségben sok a pár is. Valami miatt, számos hölgy (mintha összebeszéltek volna) tigrismintás ruhában érkezett a kiállításra.


– Mi motivál? – kérdezzük tőle.

– Elsősorban a siker. Éltet a siker, amiben részem is van, hál' Istenek.

– Hogy kezdődött?

–- Elolvastam egy hirdetést, amiben fotózást reklámoztak, jelentkeztem. Megkérdezték, mennyi pénzt akarok keresni, mekkora karriert akarok, mit szeretnék kezdeni az életemmel és rátértünk a pornóra. Ügynökömnek, Bélának köszönhetően elvállaltam az első jelenetem, egy leszbi-jelenet volt. Az első a legemlékezetesebb, hatalmas adrenalin-adag volt bennem. Azért örülök, hogy belekezdtem, mert adrenalin-függő vagyok.

A DJ srác, miközben zenét mixel, egyúttal a hölgyek adottságait is méltatja. A lányok kis időre egy magánshow erejéig egy kis, diszkrét fülkébe vezethetők. Az elv: mindent a szemnek, semmit a kéznek!A DJ srác, miközben zenét mixel, egyúttal a hölgyek adottságait is méltatja. A lányok kis időre egy magánshow erejéig egy kis, diszkrét fülkébe vezethetők. Az elv: mindent a szemnek, semmit a kéznek!


– Ez alakítás inkább vagy szex?

– Van némi köze a szexhez is, de elsősorban színészi munka.

Ezek a bábuk mozognak is!Ezek a bábuk mozognak is!
Az nő, aki még csak most kezdi

Cindy Lords, eredeti nevén Alexandra szintén hirdetésre jelentkezett. Ő az új lány, a jövő sztárjelöltje. Adottságai és a beszélgetés előtt pár perccel improvizált live showja valóban ionizálja a férfiúi tekinteteket.

– Hogy jött össze a pornózás?

– Mutogatós vagyok, szeretem ha néznek, úgy jött.

– Biszexuális vagy?

– Igen, és már tizenkét éves korom óta.

Teljesen önként vágott bele első filmjébe, és folyatni akarta a műfajt még akkor is, ha emiatt elhagyta a szerelme. Mikor ezt meséli, kicsit megindultnak tűnik, de a felhők szétszóródnak, amint arról kezdünk beszélni, miként képzeli el jövőjét. Az ő kazettája még nem jelent meg a piacon, de a sztárcsinálók már javában dolgoznak rajta. Az Erotika-kiállítás első hivatalos megjelenése. Kérdés: ami a szexuálist részt illeti, élvezte-e a forgatást. Válasz:

– Ez egy szerep, amit el kell játszani, én magát a szerepjátszást élvezem. Nehogy azt hidd, hogy ezek a lányok ezt “úgy” élvezik!

Az színes, akciós vibrátorok kirakata karácsonyi hangulatot áraszt. Az színes, akciós vibrátorok kirakata karácsonyi hangulatot áraszt.Egy férfi, aki sokat tapasztalt

Kis lazítás: Kovi pornórendező elhíresült pocakja, valamint Imre Cony Ferrara társaságában. Kis lazítás: Kovi pornórendező elhíresült pocakja, valamint Imre Cony Ferrara társaságában.


A csapat filozófusa Imre. Berendező. Nagyjátékfilmek kellékese volt, és miután leállt a magyar filmgyártás, a pornóiparban kényszerült munkát keresni. A Luxx standja feletti nagy kivetítőn filmrészletek futnak. Most éppen két nagyon elegáns csávó veti rá magát egy hölgyre. Imre némi szakmai büszkeséggel meséli: az a kanapé egy Versace-gyártmány, többezer euróba került. És a zakó a srácokon...Extrém shopping

– Ez csak dísz vagy használati tárgy? – Használati, mindenkinek megvannak a speciális igényei – magyarázza az eladó.– Ez csak dísz vagy használati tárgy? – Használati, mindenkinek megvannak a speciális igényei – magyarázza az eladó.


A többszáz – talán több ezer – látogató úgy sétálgat a standok között, akár egy bevásárlóközpontban. A közönség egy része (nyilván főleg férfiak) elsősorban a live show-k fotózásában, filmezésében érdekeltek. Ők azok, akik befizetnek az élő pornóshow-ra vagy a table dance-re is. A párok, baráti társaságok segédeszközöket, pornó filmeket vagy pornó irodalmat vásárolgatnak. Mindenből van olcsó is, drága is, tucatáru és igényes munka is.

– Mennyire fogy ez a bábuhölgy? – érdeklődtünk. – Tízet hoztunk be az országba, ebből eddig kettőt adtunk el. – Elég drága! – Igen, sokkal drágább, mint a felfújható babák, de egészen más tapintású a bőre!– Mennyire fogy ez a bábuhölgy? – érdeklődtünk. – Tízet hoztunk be az országba, ebből eddig kettőt adtunk el. – Elég drága! – Igen, sokkal drágább, mint a felfújható babák, de egészen más tapintású a bőre!

Egy standon szexuális energiaitalt lehet vásárolni, egy másikon egy szexklub felvételi tesztjét lehet kitölteni. Egy helyen erotikus társasjátékot vásárolhatsz, máshol horoszkópodat készítik el. Sokmindenből sokféle – de a legtöbbet, a legeslegtöbbet mégiscsak műfarkakból lehet találni.

A Tutti Frutty Party pornóújság standja. A lap jelenleg 16 ezres példányszámban jelenik meg, ez az internet elterjedése előtt akár 50-60 ezer is volt. A magazin formátuma praktikus, zsebrevágható. A DVD-mellékletes változatból körülbelül 3 ezer fogy.A Tutti Frutty Party pornóújság standja. A lap jelenleg 16 ezres példányszámban jelenik meg, ez az internet elterjedése előtt akár 50-60 ezer is volt. A magazin formátuma praktikus, zsebrevágható. A DVD-mellékletes változatból körülbelül 3 ezer fogy.


Egy félreeső standon csak nők csak vibrátorokat árulnak. Az eladók, ha szükséges, szaktanácsokkal is ellátják az érdeklődőket. Egy félreeső standon csak nők csak vibrátorokat árulnak. Az eladók, ha szükséges, szaktanácsokkal is ellátják az érdeklődőket.


Az Erotic Planet standjának szirénei. A stand látványossága a német pornósztár, Denise la Bouche. A német cég Magyarországon, Csehországban, Szlovákiában és újabban Romániában is jelen van. Itthon egy bukaresti magyar egy hónapja munkálkodik azon, hogy a négy új DVD- és VHS-cím kedvező fogadtatásra találjon. Az Erotic Planet standjának szirénei. A stand látványossága a német pornósztár, Denise la Bouche. A német cég Magyarországon, Csehországban, Szlovákiában és újabban Romániában is jelen van. Itthon egy bukaresti magyar egy hónapja munkálkodik azon, hogy a négy új DVD- és VHS-cím kedvező fogadtatásra találjon.


A hölgy cseh, az Erotic Planet standját felügyeli. Egy pornószínész szerelmeként került kapcsolatba a szakmával, a színész ment, a business maradt. Tanácsa: pornószínészekbe nehogy szerelmes légy! A hölgy cseh, az Erotic Planet standját felügyeli. Egy pornószínész szerelmeként került kapcsolatba a szakmával, a színész ment, a business maradt. Tanácsa: pornószínészekbe nehogy szerelmes légy!


Egy kis vásárfia a millió lehetséges közül.Egy kis vásárfia a millió lehetséges közül.


Kockafejű ugyan, de titán-jó az ágyban! Kockafejű ugyan, de titán-jó az ágyban!
  • Megosztás:
HIRDETÉS


SZAVAZÓGÉP

Hirtelen jött nyár...

Sajnálom, mert épp a kedvenc évszakom marad ki most már rendszeresen 64
Egyértelmű jele annak, hogy a globális felmelegedés egyre durvább 225
Legalább máris lehet kirándulni 24
Nagyon megvisel ez a hirtelen hőmérsékletváltozás 28
Részemről nem baj, fáztunk már eleget 68
Már fel sem tűnik 28

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK


24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS