• Megosztás:
  •  Sárm RSS
  •  Elküldöm e-mailben
  •  Kinyomtatom
  • Utolsó frissítés: 18:29 GMT +2, 2003. október 1.

Kelemen Attila Ármin
SZÍNES VÁSÁR FEKETÉN-FEHÉREN
Erotika-kiállítás 2003


Fríss Béla Magyarország legeladhatóbb pornószínésznőit menedzseli. A Ceausescu-rezsim alatt szökött át a határon, marosvásárhelyi. Az Erotika kiállításon régi és új sztárjaival is beszélgettünk.


HIRDETÉS

Pornószínészként került kapcsolatba az iparral, dolgozott német, amerikai és olasz gyártású filmekben. Tíz éve működik a szakmában. Ha megbüntetik a villamoson, már érkezik is a helyszínre a tévéstáb, hogy interjút készítsen vele.

A férfi, aki a morált tartja

Béla Michelle Wild, Cony Ferra, Maya Gold és a két új üdvöske, Cindy Lords és Victoria Swinger társaságában. A neveket együtt találják ki, van, hogy a lánynak van valami ötlete, van úgy, hogy leülnek és megbeszélik.


– Egy fiúnak a pornózás nagyon nehéz, teljesen más mint egy lánynak – meséli Béla. Egyrészt muszáj működnie a dolognak, sportolnod kell, nagyon jó kondícióban kell tartsd magad. Váltottam, de nem csak ügynök vagyok, hanem menedzser is, mi fel is készítjük a lányokat a szakmára. A lányok nemcsak főnöknek kell elfogadjanak, itt nagyon fontos a kölcsönös bizalom. Valami olyasmi a szerepem, mintha az apjuk volnék. Ha beteg, az ember elviszi a kórháza, hozza-viszi őket, elmegy velük a forgatásokra is.

-- Mit lépsz akkor, ha egy lány egyszerűen valamilyen okból nem akar elmenni egy forgatásra?

-- Ez nem szokott előfordulni, akikkel dolgozom, profik. Amit tehetek, hogy mindig megpróbálok boldognak tűnni, hogy ők is azok legyenek.

-- Féltékenység nincs közöttük?

-- Van, de túl lehet rajta lépni. Mindegyik jól keres, és olyanok, hogy elérik azt, amit kitűznek maguk elé.

-- Mi a véleményed arról, hogy ha szexfilm, akkor az extrémé, a túlzásoké a jövő.

-- A németekkel van baj, ők teljen aberrált dolgokkal keresnek meg. Mi a lányaimmal ilyet nem vállalunk, mert én sztárokat építek fel és ezért fontos, hogy ők igényes filmekben játsszanak.

Live show.


-- Milyen hölgyeid magánélete?

-- Változó. Van, akinek van tartós kapcsolata, de a férfinek mindig nagyon-nagyon nehéz elviselni, hogy a párja mással is testi kapcsolatban van.


A férfi, aki elviseli

Victoria Swinger vőlegényével.


Béla figyelmembe ajánlja egyik új felfedezettjét, Victoria Swingert. Bájos. A Luxx-nál debütáló másik új üdvöskével, Cindy Lords-szal együtt improvizált showt ad elő a kiállításon egy a közönségből verbuvált önkéntes férfival. Victoriát egy olasz fotós fedezte fel, a pornó később került szóba, Olaszországban rögzítették első jelenetét, nemrég tért vissza egy többhetes japán munkából. Úgy véli, amióta pornózik, a kapcsolata vőlegényével erősebb lett, a nemi életük pedig jobb. A show-ját vőlegénye is végigfotózta.

A srácnak jól menő vállalkozása van, de alapvetően szerény fiú. Őszintén csodálja menyasszonyát. Mint mondja, büszke jövendőbelijére és mindenben támogatja szerelmét, azaz mindenben, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy Victoria a szakma elitjéhez tartozzon. Párja filmjeit együtt nézik meg, együtt értékelik ki.

Kérdésünk: örömöt szerez-e, ha párját mással is láthatja? Válasza határozott nem. Elmondja, hogy a lány a filmben és a lány az életben teljesen különbözik, magánéletben nincsenek dögös cuccok, nincs smink. Az emberek azt hiszik, hogy ő jövendőbelijének stricije, de őt, mint mondja, ez nem zavarja: “a pénzt, amit a pornózással keres mindig betesszük a bankba, és eddig nem nyúltunk hozzá. A kettőnk megélhetéséhez elég kell legyen az, amit én egyedül megkeresek.” – magyarázza a Transindexnek.


A nő, aki újabban férfiakkal is

A standok mellett összeállított helyszínek mellett a nagyszínpadon is futott a show. A hátsó sorokba szorult nézők a tekintélyes kivetítőn pihentethették szemüket.


Maya Gold egy bulvárlap címlapsztárja volt éppen a kiállítás nyitónapján. A cikk arról tudósít, megtetszett neki egy kékszemű rádiós srác, aki miatt visszavonja korábbi fogadalmát, mely szerint ezentúl csak lányokkal kefél. A srác is rokonszenvesnek tartja, a Blikk fotóján Muppets Show-pofát vág, amint éppen megmarkolja Maya Gold meztelen keblét.

– Igen a mai Blikkben is benne voltam, aztán voltunk a rádióban, utána rohantunk a tévébe. És aztán még nagyobb rohanás volt, hogy ideérjünk az Erotika-kiállításra.

–Nagyon fel vagy villanyozva!?

– Ez túlzás, fáradt vagyok. Viszont nagyon élvezem, rengeteg ember, sokkal beszélgetek, egy szál cigire nincs időm leülni.

A kiállításon a Luxx standja a legnagyobb, az eladók köré ki-ki járnak a sztárok is, autogram-cédulákat és kazettákat dedikálnak vagy a rajongókakkal fotóztatják magukat (különben a kiállítás egész területén szabad a fényképezés). Különös paradoxon: minél nagyobb sztár valaki, annál jobban fel van öltözve. Maya Gold például mutatós, meglehetősen szolid, kékszínű ruhát hord.

A közönségben sok a pár is. Valami miatt, számos hölgy (mintha összebeszéltek volna) tigrismintás ruhában érkezett a kiállításra.


– Mi motivál? – kérdezzük tőle.

– Elsősorban a siker. Éltet a siker, amiben részem is van, hál' Istenek.

– Hogy kezdődött?

–- Elolvastam egy hirdetést, amiben fotózást reklámoztak, jelentkeztem. Megkérdezték, mennyi pénzt akarok keresni, mekkora karriert akarok, mit szeretnék kezdeni az életemmel és rátértünk a pornóra. Ügynökömnek, Bélának köszönhetően elvállaltam az első jelenetem, egy leszbi-jelenet volt. Az első a legemlékezetesebb, hatalmas adrenalin-adag volt bennem. Azért örülök, hogy belekezdtem, mert adrenalin-függő vagyok.

A DJ srác, miközben zenét mixel, egyúttal a hölgyek adottságait is méltatja. A lányok kis időre egy magánshow erejéig egy kis, diszkrét fülkébe vezethetők. Az elv: mindent a szemnek, semmit a kéznek!


– Ez alakítás inkább vagy szex?

– Van némi köze a szexhez is, de elsősorban színészi munka.

Ezek a bábuk mozognak is!
Az nő, aki még csak most kezdi

Cindy Lords, eredeti nevén Alexandra szintén hirdetésre jelentkezett. Ő az új lány, a jövő sztárjelöltje. Adottságai és a beszélgetés előtt pár perccel improvizált live showja valóban ionizálja a férfiúi tekinteteket.

– Hogy jött össze a pornózás?

– Mutogatós vagyok, szeretem ha néznek, úgy jött.

– Biszexuális vagy?

– Igen, és már tizenkét éves korom óta.

Teljesen önként vágott bele első filmjébe, és folyatni akarta a műfajt még akkor is, ha emiatt elhagyta a szerelme. Mikor ezt meséli, kicsit megindultnak tűnik, de a felhők szétszóródnak, amint arról kezdünk beszélni, miként képzeli el jövőjét. Az ő kazettája még nem jelent meg a piacon, de a sztárcsinálók már javában dolgoznak rajta. Az Erotika-kiállítás első hivatalos megjelenése. Kérdés: ami a szexuálist részt illeti, élvezte-e a forgatást. Válasz:

– Ez egy szerep, amit el kell játszani, én magát a szerepjátszást élvezem. Nehogy azt hidd, hogy ezek a lányok ezt “úgy” élvezik!

Az színes, akciós vibrátorok kirakata karácsonyi hangulatot áraszt.Egy férfi, aki sokat tapasztalt

Kis lazítás: Kovi pornórendező elhíresült pocakja, valamint Imre Cony Ferrara társaságában.


A csapat filozófusa Imre. Berendező. Nagyjátékfilmek kellékese volt, és miután leállt a magyar filmgyártás, a pornóiparban kényszerült munkát keresni. A Luxx standja feletti nagy kivetítőn filmrészletek futnak. Most éppen két nagyon elegáns csávó veti rá magát egy hölgyre. Imre némi szakmai büszkeséggel meséli: az a kanapé egy Versace-gyártmány, többezer euróba került. És a zakó a srácokon...Extrém shopping

– Ez csak dísz vagy használati tárgy? – Használati, mindenkinek megvannak a speciális igényei – magyarázza az eladó.


A többszáz – talán több ezer – látogató úgy sétálgat a standok között, akár egy bevásárlóközpontban. A közönség egy része (nyilván főleg férfiak) elsősorban a live show-k fotózásában, filmezésében érdekeltek. Ők azok, akik befizetnek az élő pornóshow-ra vagy a table dance-re is. A párok, baráti társaságok segédeszközöket, pornó filmeket vagy pornó irodalmat vásárolgatnak. Mindenből van olcsó is, drága is, tucatáru és igényes munka is.

– Mennyire fogy ez a bábuhölgy? – érdeklődtünk. – Tízet hoztunk be az országba, ebből eddig kettőt adtunk el. – Elég drága! – Igen, sokkal drágább, mint a felfújható babák, de egészen más tapintású a bőre!

Egy standon szexuális energiaitalt lehet vásárolni, egy másikon egy szexklub felvételi tesztjét lehet kitölteni. Egy helyen erotikus társasjátékot vásárolhatsz, máshol horoszkópodat készítik el. Sokmindenből sokféle – de a legtöbbet, a legeslegtöbbet mégiscsak műfarkakból lehet találni.

A Tutti Frutty Party pornóújság standja. A lap jelenleg 16 ezres példányszámban jelenik meg, ez az internet elterjedése előtt akár 50-60 ezer is volt. A magazin formátuma praktikus, zsebrevágható. A DVD-mellékletes változatból körülbelül 3 ezer fogy.


Egy félreeső standon csak nők csak vibrátorokat árulnak. Az eladók, ha szükséges, szaktanácsokkal is ellátják az érdeklődőket.


Az Erotic Planet standjának szirénei. A stand látványossága a német pornósztár, Denise la Bouche. A német cég Magyarországon, Csehországban, Szlovákiában és újabban Romániában is jelen van. Itthon egy bukaresti magyar egy hónapja munkálkodik azon, hogy a négy új DVD- és VHS-cím kedvező fogadtatásra találjon.


A hölgy cseh, az Erotic Planet standját felügyeli. Egy pornószínész szerelmeként került kapcsolatba a szakmával, a színész ment, a business maradt. Tanácsa: pornószínészekbe nehogy szerelmes légy!


Egy kis vásárfia a millió lehetséges közül.


Kockafejű ugyan, de titán-jó az ágyban!
  • Megosztás:
HIRDETÉS


SZAVAZÓGÉP

Szerinted lesz katalán függetlenség?

Igen, de sokat kell még egyezkedniük hozzá 62
Igen, hiszen már majdnem meglett 2
Igen, bár nem jól fogtak neki 4
Nem, mert a katalánok többsége sem ezt akarja 17
Nem, mert a népszavazás nem volt jogszerűen megszervezve 3
Nem, mert sem a spanyol kormány, sem az EU nem fogja engedni 71
Inkább legyen autonómiája Székelyföldnek 31
Fogalmam sincs 13

KORÁBBI SZAVAZÓGÉPEK


24 óra hírei 24 óra cikkei
HIRDETÉS